Home | Diensten | Online campagne management

Online campagne management

Je hebt een website, je weet wie je hiermee wil bereiken maar je weet nog niet hoe. Om relevante bezoekers op je website te krijgen en je online doelstellingen te behalen, ga je aan de slag met online campagnes. Ik help je graag met het opzetten, uitvoeren en evalueren van resultaatgerichte online campagnes in verschillende kanalen zoals Facebook, Instagram, LinkedIn of Google Adwords.

Opzetten van een campagne-ecosysteem

Er zijn 3 manieren om te groeien: groei van het aantal klanten, het vergroten van het aankoopbedrag en/of het vergroten van het aantal aankopen per klant. Door dit als uitgangspunt te nemen voor je online campagnemanagement, richt je je niet op de individuele conversie per kanaal (waardoor online campagnes meestal teleurstellend uitpakken) maar op het inrichten van een campagne-ecosysteem met als doel de optimalisatie van de totale klantwaarde.

De basis van een succesvolle campagne

De basis van een succesvolle campagne is niet het product maar wat dit product voor een specifieke doelgroep kan betekenen. Welk probleem het product voor welke doelgroep oplost, bepaalt je markt en positionering. Dit is de grondslag voor het succes van je campagne! (En o zo vaak vergeten). Met behulp van een give-a-way en/of productaanbieding verleid je je klant in jouw campagne-ecosysteem met als doel de verkoop van je product. Maar ook upsell, cross-sell en het behouden van je klant horen thuis in dit campagne-ecosysteem.

Selectie van verkeersbronnen

Er zijn veel online kanalen beschikbaar om je doelgroep te bereiken. Denk aan alle socials (oa. Facebook, Instagram, Linkedin, Youtube), Google Adwords, e-mail maar ook contentmarketing en zoekmachineoptimalisatie. Door deze kanalen te zien als onderdeel van het campagne ecosysteem, kun je ze op elkaar afstemmen en heel gericht inzetten op product/marktcombinaties in combinatie met de fase van het verkoopproces. Zo voorkom je dat je veel tijd en geld kwijt bent aan het ontwikkelen van uitingen die onvoldoende bijdragen aan je resultaat.

Hulp nodig bij online campagne management?

Ben je op zoek naar een online campagnemanager voor het stap-voor-stap invullen en optimaliseren van jouw campagne-ecosysteem? Ik help je graag met het opzetten en uitvoeren van effectieve online campagnes in verschillende kanalen. Kijk bij contact op welke manieren je mij kunt bereiken of mail mij direct voor een kennismakingsgesprek!

Referenties online campagnemanagement

Maaike F.E. van Ruitenbeek | Sanoma

“Mirjam heeft mij zeer goed ondersteund met de opzet, monitoring en evaluatie van mijn online campagnes in haar rol als Online Campagnemanager. Ze is heel betrokken, stelt de juiste vragen, geeft zinvolle feedback, komt op voor onze belangen, komt altijd haar afspraken na en doet alles met volle aandacht.”