Technische SEO check

Voordat je aan de slag gaat met on-page en off-page zoekmachineoptimalisatie is het belangrijk dat je website technisch geoptimaliseerd is. Een technische SEO check is een goed startpunt om inzicht te krijgen in de technische verbeterpunten van je website.

Wat is technische SEO

Bij technische SEO of technische zoekmachineoptimalisatie zorg je dat je website zo goed mogelijk voldoet aan de technische richtlijnen van Google. Technische aspecten die je kunt optimaliseren zijn bijvoorbeeld de laadsnelheid van je website, een beveiligde verbinding of het toevoegen van een XML-sitemap. Met de technische optimalisatie van je website leg je een belangrijke basis om beter te presteren in de organische zoekresultaten.

Hoe werkt technische SEO optimalisatie

Google beschrijft in de webrichtlijnen voor webmasters waar een website technisch aan dient te voldoen om je website te kunnen vinden, indexeren en rangschikken. Maar veel van de aanbevelingen van Google zijn voor iemand met minder vakkennis lastig te begrijpen en te interpreteren. Wanneer je lukraak aan de slag gaat met het verbeteren van technische SEO aspecten, bestaat het risico dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet.

Daarom begin ik bij technische SEO optimalisatie altijd met een technische SEO check. Bij een technische SEO check onderzoek ik op gestructureerde wijze of je website voldoet aan de technische richtlijnen van Google. De technische aspecten die beter kunnen, presenteer ik in een technische SEO rapportage. Na een mondelinge toelichting op het technische SEO rapport bepalen we in overleg, op basis van prioriteit en beschikbaar budget, welke optimalisatiepunten we uitvoeren.

Wat kost technisch SEO optimalisatie

Afhankelijk van de grootte van de website, kost een technische SEO check ongeveer 4 uur inclusief een mondelinge toelichting op de resultaten.

Uiteraard bestaat er ook gratis technische SEO software om een SEO check voor je te doen. Het nadeel van deze tools is dat je de interpretatie mist bij de technische SEO tips die je krijgt. Een gratis SEO check gebeurt meestal met geautomatiseerde software. Hierdoor bestaat het risico dat sommige technische SEO problemen onder de radar en dus onopgelost blijven.

Omdat je met technische SEO optimalisatie een basis legt voor on-page en off-page SEO, is een professionele technische SEO check door een SEO specialist aan te bevelen. Hiermee weet je zeker dat je geen technische optimalisatiepunten over het hoofd ziet!

Interesse in een technische SEO check?

Wil je weten of je website voldoet aan de technische richtlijnen van Google? Dan vertel ik je graag aan de hand van een technische SEO check hoe jij jouw website verder kunt optimaliseren. Ik help je daarna ook graag bij de realisatie en de uitvoering van de technische optimalisatiepunten.

Interesse in een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Je kunt me bereiken via het telefoonnummer 06 – 417 97 654 of via mirjam@webresults.nl.